Gespecialiseerd in BTW op zonnepanelen

Gespecialiseerd in BTW op thuisbatterijen en zonnepanelen

Subsidies

Voor de aankoop van duurzame producten kan vaak subsidie worden aangevraagd. Voor zowel particulieren als bedrijven zijn er verschillende subsidies. De procedure om subsidie aan te vragen verschilt vaak. Hieronder ziet u een overzicht van subsidies.

ISDE subsidie

De Investeringssubsidie Duurzame Energie, oftewel ISDE is een subsidie ter stimulering van investeringen in duurzame en energiezuinige apparaten. Deze subsidie wordt verstrekt door de Nederlandse overheid aan particulieren en bedrijven. Het doel van de subsidie is om meer duurzame warmte te gebruiken en minder gas. Hiermee kan de CO2 uitstoot vermindert worden en wordt energie bespaart.

Lees meer over ISDE subsidie aanvragen

Onze trots:

SDE++ subsidie

De SDE ++ subsidie is ter bevordering van de productie van hernieuwbare energie door bedrijven. Energie geproduceerd uit bijvoorbeeld zon, wind, biomassa, geothermie en water. Het voordeel van investeren in een SDE++ project is op meerdere vlakken interessant. Enerzijds kan een bedrijf zich op voorhand behoeden voor de stijgende energieprijzen, onafhankelijkheid creëren van de energieproducenten en vaak levert het investeren met behulp van de SDE++ subsidie een goed rendement op.

Meer weten en aanvragen? Wat is SDE++ subsidie?

SEEH subsidie

Sinds 2 september 2019 is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis weer geopend. Dit betekent dat er tot 1 januari 2021 een budget van 84 miljoen euro beschikbaar is gesteld door de Nederlandse overheid voor het isoleren van huizen. Particulieren die eigenaar én bewoner zijn van hun woning en minimaal twee energiebesparende (isolatie) maatregelen laten uitvoeren kunnen aanspraak maken op de SEEH regeling.

Meer weten? Wat is de SEEH subsidie?

EIA subsidie

De overheid heeft een budget beschikbaar gesteld om energiezuinige investeringen te stimuleren. Deze fiscale aftrek kan verkregen worden voor duidelijk omschreven duurzame investeringen en voor maatwerkinvesteringen die een forse energiebesparing opleveren. Hiermee wil de overheid het bedrijfsleven stimuleren om energie te besparen en daarmee uitstoot van Co2 te verminderen. De focus van de EIA (energie investeringsaftrek) subsidie is energie besparen door te investeren, voor duurzame energie opwekking is de SDE++ regeling in het leven geroepen.

Lees meer over deze subsidie: Wat is EIA subsidie?