Gespecialiseerd in BTW op zonnepanelen

Gespecialiseerd in BTW op thuisbatterijen en zonnepanelen

Staatssecretaris geeft uitsluitsel over btw: meeste eigenaren zonnepanelen gaan er niet op achteruit door nieuwe kleineondernemersregeling

Eigenaren van zonnepanelen gaan er definitief niet op achteruit door de invoering van de nieuwe kleineondernemersregeling. Dat blijkt uit een publicatie van staatssecretaris Menno Snel (ministerie van Financiën).

Per 1 januari 2020 gaat de nieuwe kleine-ondernemersregeling (KOR) van start. Het ministerie beoogt hiermee dat de Nederlandse wetgeving aansluit bij de Europese wetgeving.

In september 2018 stelde de staatssecretaris van Financiën dat de nieuwe KOR naar verwachting geen effect zou hebben op particuliere eigenaren van zonnepanelen. Afgelopen december berichtte de redactie van Solar Magazine echter dat de staatssecretaris de Tweede Kamer foutieve informatie verschafte. Zonnepaneeleigenaren zouden er mogelijk wel op achteruitgaan. Romano Hagen van de Centrale BTW Teruggave riep daarbij de staatssecretaris op om de voor zonnepaneeleigenaren belangrijke herzieningsvrijstelling aan te passen zodat het rendement voor zonnepaneeleigenaren geborgd zou zijn.

Lees het hele artikel op Solar Magazine

Bron: Solar Magazine door Edwin van Gastel

Plaats een reactie