Gespecialiseerd in BTW op zonnepanelen

Gespecialiseerd in BTW op thuisbatterijen en zonnepanelen

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis SEEH weer open

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis SEEH weer open 

Wanneer u als huiseigenaar en bewoner uw huis energiezuiniger wilt maken. Kan u ervoor kiezen uw huis beter te isoleren. Vanaf 2 september 2019 is het weer mogelijk om als huiseigenaar en bewoner aanvraag te doen op de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Hiervoor dient u minimaal 2 energiebesparende (isolerende) maatregelen aan u huis te nemen. Kijk voor de voorwaarden van de SEEH regeling op www.degroenesubsidie.nl/watisdeseeh.

De SEEH regeling loopt van 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Voor deze looptijd is een budget van 84 miljoen euro beschikbaar gesteld. Hierna zal naar alle waarschijnlijkheid de regeling overgaan als optie in de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE).  De subsidie is ongeveer 20% van de investering. De maximale subsidie voor energiebesparende maatregelen bedraagt €10.000,- per woning. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een Zeer Energiezuinig Pakket (ZEP), hiervoor bedraagt de maximale subsidie €15.000,- (inclusief een bonusbedrag van €4.000,-) per pakket.

Wanneer u wilt weten welke energiebesparende (isolerende) maatregelen voor uw situatie het beste rendement geven, kunt u een maatwerkadviesrapport laten opstellen. Dit rapport wordt opgesteld door een EPA gecertificeerd bedrijf en geeft inzicht in uw huidige energieprestaties, de mogelijke energiebesparende maatregelen en de kosten, baten en terugverdientijden van de te ondernemen maatregelen. Voor dit rapport kan met de SEEH aanvraag een subsidie van €150,- verkregen worden. U kan wel alleen beroep doen op deze €150,- wanneer u ook daadwerkelijk voor het rapport heeft betaald en minimaal twee energiebesparende (isolerende) maatregelen heeft laten uitvoeren.

Voor het aanvragen van deze subsidie gelden een hoop voorwaarden en dat maakt het niet gemakkelijk. De Centrale Subsidie Aanvraag is er daarom om u te helpen met het aanvragen van de SEEH. Wij zullen contact opnemen met uw installateur(s) om zo de benodigde administratie op orde te maken. Hierna zullen wij de aanvraag indienen bij het RVO en zal u met maximaal 13 weken het bedrag op uw rekening hebben staan.

Meer informatie over de SEEH regeling is te vinden op www.degroenesubsidie.nl/watisdeseeh.

Plaats een reactie